Klub čitalaca bogatim programom obilježio Dan dječije knjige


Program koji je Klub čitalaca Gradske biblioteke pod mentorstvom prof. Ismete Džibrić u saradnji sa Osnovnom školom Lukavac Grad pripremio povodom Dana dječije knjige obuhvatio je, prije svega, scensko-muzički nastup učenica i učenika petih razreda, koji su zanimljivim i kvalitetnim nastupom, otvorili događaj pod nazivom „Svaštarica u Klubu čitalaca“.

Podsjetili smo se velikog Hansa Kristijana Andersena, ali i naše pjesnikinje Nasihe Kapidžić-Hadžić, te smo uživali u veselim pjesmicama autorice Mare Grbić, čija je knjiga za djecu „Svaštarica“ ovaj put i promovisana.

Muzički dio događaja obuhvatio je nastup talentovanog Adija Agića, učenika Osnovne škole Lukavac Grad i Paralelne muzičke škole Lukavac Mjesto, koji je ujedno i polaznik Studija gitare Centra za zdravo i kreativno odrastanje pod rukovodstvom prof. Predraga Stankovića.

Uz naše drage goste i roditelje, publiku su ovaj put činili učenici V-5 razreda u pratnji prof. Ramzije Čajić, a kao gost iznenađenja pojavio se i autor knjige za djecu „Razbarušeno dvorište“ Mehmed Meša Srabović, u čijim su zanimljivim stihovima uživali svi prisutni.

Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos ovom znaačajnom događaju, realizovanom u okviru ovogodišnjeg Pjesničkog memorijala „Avdo Mujkić“ te se radujemo novim zajedničkim projektima.

Komentarisanje nije dozvoljeno.