Flamenko, jazz fuzija i Noć knjige ovog aprila u Cabaret clubu Centra za kulturu

Flamenko, jazz fuzija i Noć knjige ovog aprila u Cabaret clubu Centra za kulturusub13apr(apr 13)20:00sri24(apr 24)22:0020:00 - 22:00 (24)

Detalji

Spoj plesa, muzike i pjevanja u strastvenom flamenku, jazz ritmovi kao fuzija različitih muzičkih pravaca sa nekoliko kontinenata, kvalitetno štivo za književne razgovore u Noći knjige, dio su aprilskog repertoara Cabaret cluba.

Putujemo od Sjedinjenih Američkih Država, preko Španije, do Bosne i Hercegovine čudesnim strunama kulture i umjetnosti koje spajaju i oplemenjuju.

Po prvi put na našu scenu stižu flamenko ritmovi kroz nastup tria „Los Caminos“ sastava koji ukršta puteve troje umjetnika iz Beograda, Madrida i Sarajeva.

Daniela Knežević i Nikolina Šašić, u noći flamenka nam donose ples praćen zvukom kastanjeta, koji je opčinio svjetske pozornice, a u naš grad stiže i  Alberto Beni Navarro, umjetnik neobičnog vokala, koji je već više od 30 godina u svijetu flamenko gitare, sa stotinama nastupa na brojnim atraktivnim destinacijama iza sebe.

Neobične noći muzike i plesa upotpunit će još jedan vrsni događaj koji okuplja bosansko-američku ekipu koja spaja jazz, jazz fusion, funk, blues, soul i rock u kreiranju vlastitog fusion zvuka.

Beho/Dinko/Boris (BDB) Trio čine vrhunski umjetnici Eddie Beho (gitara), Dinko Šimunović (bas) i Boris Šikuljak (bubnjevi), ovaj put osnaženi vokalom Elvira Bandića Bande, jednog od najpoznatijih soul muzičara u Bosni i Hercegovini.

U Noći knjige družimo se sa zeničkim autorom Sabrijom Karahmetom, koji je sjajne kratke priče objedinio u knjizi „Nevidljivi ljudi“ te ćemo na taj način obilježiti Svjetski dan knjige.

Dio je ovo aprilskih sadržaja kojima ćemo na lukavačku kulturnu scenu donijeti dašak novog i drugačijeg, a zasigurno i kvalitetnog programa.

Vrijeme

13 (Subota) 20:00 - 24 (Srijeda) 22:00