Jazz fusion BDB trio, vrhunski umjetnici na sceni Cabaret cluba

Jazz fusion BDB trio, vrhunski umjetnici na sceni Cabaret clubasri24apr20:00sri22:0020:00 - 22:00

Detalji

April u našem gradu oživjet će nastup Beho/Dinko/Boris (BDB) tria, sarajevsko-američke ekipe koja spaja jazz, jazz fusion, funk, blues, soul i rock u kreiranju vlastitog fusion zvuka.

Trio čine vrhunski umjetnici Eddie Beho (gitara), Dinko Šimunović (bas) i Boris Šikuljak (bubnjevi), ovaj put osnaženi vokalom Elvira Bandića Bande, jednog od najpoznatijih soul muzičara u Bosni i Hercegovini.

Eddie Beho, jazz fusion i blues gitarista, sarajevski je kompozitor sa američkom adresom, svirao je sa legendarnim Indexima, 4th Ward Afro-Klezmer Orchestra, Overdream, Ujrdurma Balkanish, Musical Hair i mnogim drugim. Jedan je od osnivača etabliranog američkog jazz benda Sataraš Quartet iz Atlante sa kojim je do sada izdao dva albuma – “Errors and Omissions” i “Live from Red Light Caffe-Atlanta“. Eddie je odrastao svirajući blues, R&B, jazz&fusion i klezmer i godinama je dio američke muzičke scene.

Dinko Šimunović, kontrabasist i bass gitarist, u dosadašnjoj muzičkoj karijeri sarađivao je sa mnogim muzičarima iz BiH i inostranstva Ladislav Fidri, Lee Harper, Matthew Callingham, Barbara Hendricks, Sinan Alimanović, Slobodan Bodo Kovačević i mnogi drugi. Spada među najznačajnije kontrabasiste u našoj zemlji, nastupa i sa  svojim solo projektima, te je stalni član Orkestra MP BHRT. U bogatom muzičkom opusu ističe se i saradnja na albumima umjetnika poput Olivera Dragojevića, Kemala Montena, Amire Medunjanin i drugih.

Bubnjar Boris Šikuljak svoj intenzivni muzički izričaj od početka je akcentirao na jazz muzikom. Uz ostvarene brojne saradnje sa jazz bendovima i orkestrima, nova iskustva sviranja i shvatanja jazz muzike sticao je ja odsjeku Jazz bubanj, mađarske Jazz akademije.  

Nastupom će nas ovom prilikom počastiti bh. pjevač, muzički producent i kompozitor Elvir Bandić Banda, Tuzlak kojeg pamtimo po jazz, pop i rock backgroundu ali i izvedbaama bosanske tradicionalne muzike. Banda je na muzičkoj sceni aktivan gotovo 30 godina, a uz vlastite albume i saradnju sa mnogim poznatim regionalnim muzičarima, radi i muziku za pozorište, dokumentarne filmove, reklame, a nije mu strana ni klasična muzika. Široj je publici poznat i po svom angažmanu u sarajevskom jazz bendu Sarajevo Jazz Guerilla s kojim je ostvario mnoga gostovanja u regiji i šire.

Jak,čist vokal i jedinstven pristup jazz muzici garantuju odličan koncert za koji karte po cijeni od 7 KM možete kupiti u Biletarnici Centra svaki dan od 07 do 19 sati.

Vrijeme

(Srijeda) 20:00 - 22:00