Festival pozorišta za djecu u Lukavcu zatvara predstava „Zmaj i nogometaševa kći“

Festival pozorišta za djecu u Lukavcu zatvara predstava „Zmaj i nogometaševa kći“sub09dec18:00sub19:0018:00 - 19:00

Detalji

Šesti i ujedno posljednji festivalski dan rezervisan je za gostojuću predstavu „Zmaj i nogometaševa kći“ Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, koja će biti odigrana na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac u subotu, 9. decembra sa početkom u 18:00 sati. Cijena ulaznice iznosi 5 KM.

Zmajevi su vijekovima dio dječijih priča. Često se doživljavaju kao magična stvorenja koja djecu mogu odvesti u nevjerovatne avanture.

Zmajevi također mogu biti veoma strašni, što može dovesti do napetih priča. U svakom slučaju, bajke o zmajevima su uvijek popularne među djecom. Bilo da su prijateljski raspoloženi ili zastrašujući, zmajevi stvaraju sjajne priče. Djeca će uvijek biti fascinirana ovim čarobnim stvorenjima.

“Zmaj i nogometaševa kći” lepršava je predstava u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja, u kojoj i planet zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta. Zašto su zmajevi zloćudni, mogu li promijeniti ćud? Trijumf dječije dosjetljivosti nad zmajskim prijetnjama, donosi sreću svima kao kad nikom ne ostaje uskraćena slast rođendanske torte.

Kada se ljepota pojavljuje u onom sjaju u kojem blista dječija mašta i znatiželja. Nadahnute glumačke kreacije ilustrovane muzičkim numerama, učinit će čaroliju potpunom, da i publika postane akter igrokaza“Zmaj i nogometaševa kći“, i da nas odvedu u svevremeni svijet bajke, sa uvjerenjem da su čarolije ne samo oko nas, nego i u nama….

Tekst je pisao Mirsad Bećirbašić, a režirali su: Armin Omerović; Ana-Marija Tomić i Senad Bostandžić. Muziku je radio Senad Bostandžić, a aranžmane Halid Hajduković.

Igraju i pjevaju: Armin Omerović (Zmaj), Ana-Marija Tomić (Nogometaševa kći), Senad Bostandžić (Gradonačelnik).

Vrijeme

(Subota) 18:00 - 19:00