Flamenco night 13. aprila u Lukavcu, u Cabaret clubu nastupa „Los Caminos“

Flamenco night 13. aprila u Lukavcu, u Cabaret clubu nastupa „Los Caminos“sub13apr20:00sub21:3020:00 - 21:30

Detalji

Putevi troje umjetnika ovog aprila ukrstiće se u Centru za kulturu Lukavac, gdje će po prvi put u Cabaret clubu publika uživati u flamenko noći koju će nam nastupima dočarati tri vrhunska umjetnika.

Trio „Los Caminos“ čine Daniela Knežević, Alberto Beni Navarro i Nikolina Šašić.

Daniela Knežević bivša je članica Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, koja se već više od 10 godina u Španiji i Njemačkoj aktivno bavi pedagogijom klasičnog baleta, savremenog plesa i flamenka.

U noći flamenka u našem gradu pridružit će joj se gitarista i vokalista Alberto Beni Navarro, te Nikolina Šašić, koja će na našu scenu donijeti nevjerovatni flamenko i zvuk kastanjeta, koji tako rijetko čujemo na našem području. Pomenuti duo je nastao u Madridu 2016. godine i od tada bilježe brojne nastupe u Madridu, Barseloni, Ibici, Aranhuesu, potom Zadru, Kaliju, Beogradu i mnogim drugim atraktivnim destinacijama.  Navarro je već više od 30 godina u svijetu flamenko gitare, čije je tehnike sviranja učio od profesora kao što su El Mami, Basilio, Jesule Losada, Mario Cortes i Antonio Maya.

Španjolska umjetnost koja potječe iz Andaluzije, svoje mjesto je pronašla na pozornicama širom svijeta kao i na UNESCO-voj listi nematerijalni svjetske baštine. Publiku trinaeste aprilske noći očekuje pjesma, ples i brojne emocije koje flamenko nosi u sebi, a svi zainteresovani od 01. aprila svoje ulaznice po cijeni od 7 KM mogu kupiti svaki radni dan od 07:00 do 15:30 u Službi za administraciju i marketing a tokom vikenda u Biletarnici Centra.

Zbog kapaciteta Cabaret cluba broj mjesta je ograničen, stoga požurite po svoje ulaznice i uživajte u jedinstvenom događaju u našem gradu.

Vrijeme

(Subota) 20:00 - 21:30