Koncert "KLASIKA POD ZVIJEZDAMA - klavirski recital"

Koncert "KLASIKA POD ZVIJEZDAMA - klavirski recital"uto08aug20:00uto21:0020:00 - 21:00

Detalji

Prirodni ambijent dvorišta gradske vile Solvay, koja je odnedavno ponovo u vlasništvu Grada Lukavac, bit će idealno okruženje za događaj pod nazivom „Klasika pod zvijezdama“. Klavirski recital za publiku u Lukavcu upriličit će Zlatan Božuta – pijanista, kompozitor i viši asistent na Odsjeku za klavir, udaraljke, harfu i srodne instrumente na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.  

Tokom školovanja učestvovao je na nekoliko državnih i internacionalnih pijanističkih takmičenja na kojima je osvojio brojne nagrade. Pohađao je majstorske radionice u zemlji i inostranstvu kod istaknutih umjetnika i muzičara kao što su: Kemal Gekić, Jurij Kot, Aleksandra Romanić, Christopher Taylor.

Kroz školovanje je izgradio poziciju istaknutog mladog pijaniste kroz redovno koncertiranje, kao i uspjehe na nizu pijanističkih takmičenja. Koncertirao je u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Grčkoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji. Redovno nastupa samostalno, ali i u kamernim sastavima.

Kao kompozitor aktivno djeluje u savremenim teatarskim produkcijama, gdje je s redateljem Alešom Kurtom sarađivao u predstavama Elizabeta Bam, Majstor i Margarita, Ništa nas ne smije iznenaditi i Kreketanje.

U klasici pod zvijezdama publika će besplatno uživati u utorak, 8. augusta od 20:00 sati pod pokroviteljstvom Grada Lukavac, a program će obuhvatiti djela Mozarta i Rachmaninova.

Vrijeme

(Utorak) 20:00 - 21:00