Klub čitalaca Gradske biblioteke poziva sugrađane na nova druženja

Klub čitalaca Gradske biblioteke poziva sugrađane na nova druženjauto19mar14:00uto15:0014:00 - 15:00

Detalji

Opšte je poznato da knjige jačaju rječnik, obogaćuju vokabular i šire znanje. Čitanje knjiga ne samo da nam pomaže da održimo postojeći nivo znanja, već ga i proširuje. Stoga Klub čitalaca Gradske biblioteke sugrađanke i sugrađane, kako mlađe tako i one nešto starije, poziva vas na nova, zanimljiva druženja.

U narednim danima družimo se u:

 – utorak, 19. mart u 14h – termin rezervisan za djecu kada govorimo o lektirama ali i knjigama koje mališani vole čitati u slobodno vrijeme,

 – srijeda, 20. mart u 12h – termin rezervisan za odrasle kada razgovaramo o brojnim značajnim književnim djelima.

U samo nešto više od mjesec dana rada Klub čitalaca je realizovao brojne sastanke, obradio nekoliko lektirnih naslova, razgovarali o bosanskohercegovačkoj književnosti, pripremali i učestvovali u obilježavanju Međunarodnog Dana maternjeg jezika, Dana žena te sjećanja na našeg sugrađanina Almira Bikovića.

„Pridružite nam se da zajedno pišemo neke nove stranice rada Gradske biblioteke, jer što više znanja imamo, spremniji smo odgovoriti na razne izazove s kojima se u životu suočavamo“ poručuju nam iz Centra za kulturu Lukavac, uz napomenu da se sastanci Kluba čitalaca realizuju u prostoru Čitaonice.

Vrijeme

(Utorak) 14:00 - 15:00