Koncert gitariste Boška Jovića 23. novembra u Lukavcu

Koncert gitariste Boška Jovića 23. novembra u Lukavcučet23nov20:00čet21:0020:00 - 21:00

Detalji

Program pod nazivom „Dani Asima Horozića“ u čast našeg najvećeg kompozitora, obuhvatit će gitarski recital mladog, senzibilnog gitariste u usponu, Boška Jovića.

Riječ je o poznatom bosanskohercegovačkom gitaristi koji je magistrirao klasičnu gitaru i muzikologiju (etnomuzikologiju), i koji u radu sa studentima, uspješno kombinuje elemente klasike, džeza, orijentalne i tradicionalne muzike. Njegove interpretacije tradicionalne muzike, kao i njegove vlastite kompozicije već imaju prepoznatljiv zvuk klasične gitare, bilo da se radi o instrumentalnom izvođenju ili saradnji sa drugim muzičarima.

Uz brojne koncerte održane u našoj zemlji, nastupao je i u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Danskoj, Indiji i Norveškoj.

Koncert će biti upriličen na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, 23. novembra u 20:00 sati, pod pokroviteljstvom Grada Lukavac, a ulaz za sve posjetitelje će biti besplatan.

Vrijeme

(četvrtak) 20:00 - 21:00