Koncert "Klasika pod zvijezdama - za flautu i klavir"

Koncert "Klasika pod zvijezdama - za flautu i klavir"čet10aug20:00čet21:0020:00 - 21:00

Detalji

Čarobnim zvucima flaute i klavira osmog dana trajanja zabavnog i šarolikog festivala „Ljeto u Lukavcu 2023“ kroz koncert za flautu i klavir počastit će nas prof. Senija Berberović i prof. Slađana Dedić.

Dvije Tuzlanke dobro su poznate ovdašnjoj javnosti, kako po brojnim uspješnim nastupima tako i po predanom pedagoškom radu sa talentovanim učenicima u Srednjoj muzičkoj školi “Čestimir Mirko Dušek “ u Tuzli.

Profesorica Senija Berberović aktivno se bavi koncertnom djelatnošću i edukacijom mladih flautista, a predanost muzici krasi i pijanisticu Slađanu Dedić, čiji učenici od najmlađe dobi ali i kao studenti osvajaju veliki broj nagrada na državnom i međunarodnom nivou.

Treća noć klasike pod zvijezdama bit će ujedno i posljednja u svojevrsnom triptihu predviđenom za festival „Ljeto u Lukavcu“ ove godine.

Koncert klasične muzike realizujemo pod pokroviteljstvom Grada Lukavac u predivnom ambijentu vile Solvay, izgrađene u austrougarskom periodu 1911. godine, koja ujedno predstavlja najznačajnije dobro graditeljskog i kulturno-historijskog naslijeđa na području Grada Lukavac.

Koncert će biti upriličen 10. augusta u 20:00 sati.

Vrijeme

(četvrtak) 20:00 - 21:00