Kultna komedija „Državni lopov“ 13. septembra u Centru za kulturu Lukavac

Kultna komedija „Državni lopov“ 13. septembra u Centru za kulturu Lukavacsri13sep20:00sri21:3020:00 - 21:30

Detalji

Kroz Dane Grada Lukavac ljubitelji teatra nasmijat će se uz komediju „Državni lopov“, jednu od  najstarijih živih predstava u BiH, koja već 18 godina puni dvorane širom naše zemlje, regije ali i Evrope, odigrana je više od 400 puta a pogledalo je 150 000 ljudi.

Kvalitetnu predstavu, koja traje gotovo dvije decenije, garantuju poznata glumačka imena Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Igranje predstave u Lukavcu zakazano je za 13. septembar u 20:00 sati, na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac.

Komedija „Državni lopov“ govori o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov i uz to ljubavna varalica, a drugi “državni lopov” i naravno povlašten čak i u zatvoru. Pored njih, tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave, jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti, ali i da ukaže na našu svakodnevnicu.

Tekst je napisan prije 40 godina, ali je radnja komada prebačena u današnju BiH, što je čini posebno aktuelnom i urnebesnom. Predstava je do sada igrala u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Njemačkoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan, a ova hit komedija će biti odigrana pod pokroviteljstvom Grada Lukavac.

Vrijeme

(Srijeda) 20:00 - 21:30