Ljeto u Lukavcu ove godine uz Enisa Bešlagića, Ahmeda Burića, Damira Imamovića, Naidu Kraljić i brojne zanimljive sadržaje

Ljeto u Lukavcu ove godine uz Enisa Bešlagića, Ahmeda Burića, Damira Imamovića, Naidu Kraljić i brojne zanimljive sadržajesub10aug(aug 10)20:30sub31(aug 31)22:0020:30 - 22:00 (31)

Detalji

Treća po redu, već regionalno prepoznatljiva, kulturno – sportska manifestacija „Ljeto u Lukavcu“ ove godine počinje 10. augusta i tajat će sve do kraja najtoplijeg ljetnog mjeseca. Kreirani događaji publici će dati priliku da uživaju u predstavama, sevdahu, klasici, sportskim aktivnostima, izložbama i promocijama, sve s ciljem što kvalitetnije ponude sadržaja za sve u Gradu Lukavcu.

Ovogodišnje „Ljeto u Lukavcu“ otvorit će jazz koncert popularnog sastava JAZOO, koji nam stiže iz Slovenije i kojem će gostovanje u Lukavcu ujedno biti i premijerno u Bosni i Hercegovini, što će naš grad ponovo istaknuti kao jedan od najznačajnijih kulturnih centara ove zemlje.

Tokom augusta, Centar za kulturu Lukavac bit će mjesto igranja hit predstave DA SAM JA NEKO Enisa Bešlagića, realizacije regionalnog spokenword projekta SIN PUSTINJE Ahmeda Burića i Damira Imamovića, te umjetnika iz Sarajeva, Beograda i Skoplja, potom večeri sevdaha sa Naidom Kraljić, ali i X PROJEKTA studenata Muzičke akademije u Sarajevu.

Program će obogatiti izložba “Između četiri zida”, koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić i novinarka Kristina Ljevak Bajramović, promocija knjige „August na haldi“ profesora Tihomira Knežičeka, ali i brojni sportski događaji. Rekreirat ćemo se uz odbojku na pijesku, basket 3na3 i porodični dan na farmi Milo selo, a sve navedene sportsko – rekreativne sadržaje realizujemo u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Lukavac.

Kada je riječ o ovogodišnjem ljetnom programu, posebno nam je zadovoljstvo što dio sadržaja izlazi iz okvira gradske jezgre i seli se na lokalitete mjesnih zajednica Turija, Poljice, Puračić i Gnojnica, donoseći zabavu kroz gostovanje teatarskog karavana RAZBIBRIGA sa dječijom predstavom i maskotama, čime će i mališani iz pomenutih naselja postati dio ovogodišnje manifestacije „Ljeto u Lukavcu“.

Izuzetna saradnja sa Gradom Lukavac neće izostati ni ovaj put, uz želju da navedeni sadržaji ispune sva očekivanja i okupe veliki broj, kako naših sugrađana, tako i publike iz brojnih drugih gradova koji posjećuju naš grad i Centar za kulturu Lukavac.

Vrijeme

10 (Subota) 20:30 - 31 (Subota) 22:00