Noć knjige, 23. aprila obilježit će promocija zbirke „Nevidljivi ljudi“

Noć knjige, 23. aprila obilježit će promocija zbirke „Nevidljivi ljudi“uto23apr18:00uto19:3018:00 - 19:30

Detalji

Svjetski dan knjige i autorskih prava, u Centru za kulturu Lukavac bit će obilježen druženjem sa zeničkim autorom Sabrijom Karahmetom, koji je sjajne kratke priče objedinio u knjizi „Nevidljivi ljudi“.

Zeničanin Sabrija Karahmet, piše poeziju i prozu, a za njegovu prvu knjigu, autobiografsku zbirku „Priče iz retrovizora“, recenziju je napisao akademik Abdulah Sidran.

Priče iz Karahmetove nove zbirke „Nevidljivi ljudi“, kako ističu recenzenti, donose čistu radost čitanja, a više o tome ćemo, tokom promocije, čuti od promotora dr. sci. Nermina Ormanovića, kao i prof. Subhije Karahmetović.

U Noći knjige, koja će biti upriličena 23. aprila u 18:00 sati u Cabaret clubu Centra za kulturu, najzanimljivije priče čitat će lukavački književnik Dario Blagojević, a moderator događaja ovom prilikom će biti prof. Mihad Sakić.

Ove zanimljive večeri, događaj će nastupima na violini i klaviru, upotpuniti dvije mlade umjetnice, Ema Mehmedović  i Alijana Francina Tufekčić, polaznice Studija violine i klavira Centra za zdravo i kreativno odrastanje.

 Pridružite nam se, da u ugodnom ambijentu Cabaret cluba i uz zanimljive nastupe, obilježimo značajan datum za sve pisce, izdavače i ljubitelje pisane riječi.

Vrijeme

(Utorak) 18:00 - 19:30