Od klasike do rock obrada – popularni Intermeco kvartet 16. septembra premijerno u Lukavcu

Od klasike do rock obrada – popularni Intermeco kvartet 16. septembra premijerno u Lukavcusub16sep20:00sub21:3020:00 - 21:30

Detalji

Septembarske Dane Grada Lukavac upotpunit će koncert Intermeco kvarteta, koji je, kroz 24 godine postojanja, stekao reputaciju lidera u izvođenju rock obrada u formi gudačkog kvarteta.

Koncert će biti održan u dvorištu gradske vile Solvay, 16. septembra u 20:00 sati, pod pokroviteljstvom Gradske uprave.

Sastav čine Milena Rajković (violina), Tamara Živković (violina), Milena Martinov Stojković (viola) i Milica Jakšić (violončelo).

Repertoar po kome su članice kvarteta poznate široj publici svojevrsna je šetnja kroz različite muzičke pravce, od Bacha, Mozarta, preko jazz standarda, do muzike izvođača kao što su: Sting, Metallica, Nirvana, Blondie. 

Žanrovska širina i saradnja sa drugim muzičarima među kojima su Gabi Novak, Bajaga, Amira Medunjanin, grupa Van Gogh, i mnogi drugi, razvile su svirački karakter kvarteta u smjeru benda više nego klasičnog sastava, a sve u cilju približavanja gudačkih instrumenata široj publici.

Intermeco kvartet je pažnju publike privukao nastupima na festivalima Kalemegdanski sutoni i BELEF, EXIT u Novom Sadu, nastupom kao predgrupa na koncertu Zdravka Čolića na Marakani, učešćem u kultnim domaćim filmovima i serijama (Munje, Vratiće se rode), kao i brojnim drugim nastupima koncertnog i festivalskog tipa. 

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Vrijeme

(Subota) 20:00 - 21:30