Predstava „AVANTURE MALOG ZVJEZDANA“  BNP Zenica

Predstava „AVANTURE MALOG ZVJEZDANA“  BNP Zenicasri06dec18:00sri19:0018:00 - 19:00

Detalji

Nakon fantastičnog prvog dana Festivala pozorišta za djecu u okviru kojeg je predstavu „Bilo jednom jedno jaje“ Pozorišta lutaka Mostar gledalo oko 750 lukavačkih mališana, festivalske dane nastavljamo gostujućom predstavom „Avanture malog Zvjezdana“  Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, gdje također očekujemo veliki broj dječice u našoj Sali u tri termina igranja.

Odrastati sretan – velika je, možda ponajveća vrijednost koju može život da nam podari. Da bi se to uistinu dogodilo, to jest da bismo sretno odrastali, potrebno je mnogo toga lijepog da se dešava na našem životnom putu. Na tom putovanju svako od nas treba da uči i čini dobra djela, jer ništa u životu ne dolazi samo od sebe, niti nezasluženo. Za mnogo toga lijepog, dobrog i vrijednog mora se potruditi. Ali za taj trud i činjenje dobrih djela – uslijediće nagrade. A najljepše od svih nagrada su, dakako, ljubav i prijateljstvo.

Upravo o tome govori predstava “Avanture malog Zvjezdana”. Čin pozorišta je neopterećen ulogom autoriteta predavača. Naprotiv, ovdje se koristi najače oruđe učenja, a to je – igra. Igrajući se, glumci publiku vode kroz priču o ljudskim vrlinama.

Autorski tim čine: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić.

Predstava se igra u dva dnevna termina za organizovane dolaske i to u 11:00 i 12:30 sati, dok svi ostali zainteresovani predstavu u slobodnom igranju mogu pogledati u terminu od 18:00 sati. Cijena ulaznice iznosi samo 5 KM.

Pokrovitelji Festivala ove godine su Turistička zajednica Grada Lukavac, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Vrijeme

(Srijeda) 18:00 - 19:00