Predstava "Luda kuća"

Predstava "Luda kuća"čet03aug20:00čet22:0020:00 - 22:00

Detalji

Ljubitelji teatra, a posebno komedije kao veoma popularnog žanra, bit će dio ovogodišnjeg otvaranja festivala „Ljeto u Lukavcu 2023.“.
Oni će prvog dana ove zanimljive i šarolike manifestacije, uživati u terapiji smijeha kroz predstavu „Luda kuća“ sarajevske ekipe koju predvodi fenomenalna Aida Bukva.

Predstava „Luda kuća“ u izvedbi sarajevskog teatra komedije Rajvosa, i u produkciji Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo priča je o našoj svakodnevnici koja prati penzionera koji čeka penziju, mlade osobe koje ne vide perspektivu u BiH u nastojanju da je trajno napuste, demobilisanog borca, izbjeglicu sa svojim željama, nadanjima i strahovima.
Izvanredno ostvarenje u režiji Saše Petrovića obiluje bosanskim humorom i scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, kroz duhovite, lucidne i komične situacije protagonista, oslikava svu tragikomediju našeg društva i države.

Tekst potpisuje Edin Drljević, a u predstavi, uz Aidu Bukvu, igraju Armin Omerović, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina.

Predstava „Luda kuća“ na repertoaru je 03. augusta sa početkom u 20:00 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, a Grad Lukavac se potrudio da publika u ovoj teatarskoj poslastici uživa besplatno.

Vrijeme

(četvrtak) 20:00 - 22:00