Dani grada Lukavac uz koncert jednog od najznačajnijih talijanskih jazz pijanista Livia Minafre, uz pratnju balerine Mimme Di Vittorio

Dani grada Lukavac uz koncert jednog od najznačajnijih talijanskih jazz pijanista Livia Minafre, uz pratnju balerine Mimme Di Vittoriopet15sep18:00pet20:0018:00 - 20:00

Detalji

Koncert će biti realizovan 15. septembra u 20:00 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac.

Livio Minafra dobitnik je značajne talijanske nagrade “Top Jazz” 2005., 2008. i 2011., Livio Minafra prvenstveno nastupa solo, a kao pijanist, skladatelj, aranžer i harmonikaš sarađivao je s grupama kao što su MinAfric Orchestra, Kocani Orkestar, Canto Generale, Radioderviš. Vlasnik je četiri glazbene diplome: Klasični klavir, Orkestracija za bandu i jazz na Konzervatoriju u Bariju i Glazbena kompozicija na Konzervatoriju u Materi. Do danas je izdao četiri klavirska solo albuma.  

U pratnji slavnog pijaniste nastupit će Mimma di Vittorio, balerina koja će prvi put na daskama gradskog kulturnog centra izvesti butoh – japanski ples tame koji nam, kroz pokrete, emociju i dramsku napetost, donosi potpuno novi uvid u ovu savremenu plesnu formu.

Mimma Di Vittorio, po zvanju doktorica sportskih nauka, od malih nogu je  učila klasični, moderni i tip step ples, a nakon toga nastavila sa studijem suvremenog plesa i kazališnog plesa, butoha, kontaktne improvizacije i autentičnog pokreta.

Osnovala je Udrugu za širenje novog plesa Butoh te postala njezina kreatorica i umjetnička kustosica. Već nekoliko godina organizira međunarodne New Butoh Dance radionice koje vodi japanska plesačica Sayoko Onishi.

Mimma Di Vittorio članica je Međunarodnog plesnog vijeća, službene i svjetske organizacije svih oblika plesa.

Koncert talijanskih umjetnika bit će realizovan pod pokroviteljstvom Gradske uprave a u okviru programskih aktivnosti septembarskih Dana Grada Lukavac.

Vrijeme

(Petak) 18:00 - 20:00