Promocija knjige „Mjesečev kamen“ novinarke Enise Alibalić 20. juna u Centru za kulturu Lukavac

Promocija knjige „Mjesečev kamen“ novinarke Enise Alibalić 20. juna u Centru za kulturu Lukavacčet20jun18:00čet19:0018:00 - 19:00

Detalji

Nakon odličnog prvijenca „Namaste kažem“, tuzlanska novinarka Enisa Alibalić nastavlja sa pripremom zanimljivog štiva za sve čitatelje. Tako je ove godine svjetlo dana ugledala nova zbirka crtica iz svakodnevnog života simboličnog naziva „Mjesečev kamen“. Svojevrsni vodič kroz životnu svakodnevnicu, knjiga je namijenjena svima koji žive život u svoj njegovoj punini i koji na svaki dan gledaju kao na poklon, ma šta im taj dan donio.

Zbirka „Mjesečev kamen“ bit će promovisana u četvrtak, 20. juna u 18:00 sati u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu Lukavac. Ulogu promotora ovaj put potpisuje uvažena lukavačka profesorica Ismeta Džibrić.

Inače, autorica knjige, Enisa Alibalić, završila je studij Žurnalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i već se 27 godina aktivno bavi novinarstvom.  Dobitnica je novinarske nagrade “Srđan Aleksić” koja se dodjeljuje za televizijski prilog koji afirmiše i promoviše profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u Bosni i Hercegovini i rezultira  konkretnim akcijama i pomacima u praksi. Od 2019. godine radi kao novinarka BHRT-a.

Stoga pozivamo sve ljubitelje pisane riječi da svojim prisustvom upotpune ovaj zanimljivi događaj, kroz koji ćemo govoriti o svemu po malo, a najviše o životu.

Vrijeme

(četvrtak) 18:00 - 19:00