U Lukavac stiže najbolji regionalni flamenko gitarist Mirza Redžepagić u pratnji umjetnika s Berklee College of Music

U Lukavac stiže najbolji regionalni flamenko gitarist Mirza Redžepagić u pratnji umjetnika s Berklee College of Musicsri29maj20:00sri21:3020:00 - 21:30

Detalji

Pionir flamenco muzike u BiH, flamenco gitarista, predstavnik organizacije Asociación Española de Guitarra Flamenca za zemlje Balkana i osnivač muzičke grupe NAiRUZ, Mirza Redžepagić, stiže u naš grad 29. maja.

Redžepagić je svestrani muzičar, čiji je izvođački stil duboko ukorijenjen u ekspresivnoj tradiciji flamenco gitare i balkanskoj muzici. Magistrirao je savremeno izvođenje i produkciju na Berklee College of Music. gdje je uspostavio snažne veze s umjetnicima iz više od 60 zemalja svijeta.

Na sceni će mu se, na koncertu u Cabaret clubu, pridružiti Eva Català Sánchez (Španija), Maite Arregi (Španija) i Imam Hamdani (SAD).

Njihovu umjetničku ekspresiju kroz jedinstvene kombinacije muzičkih tradicija, publika u Lukavcu će čuti po prvi put.

Mirza Redžepagić & prijatelji sa Berklee College of Music nastupaju u Cabaret clubu Centra za kulturu  Lukavac 29. maja u 20:00 sati.

Ulaznice po cijeni od 7 KM u prodaji su u Biletarnici Centra svaki dan od 07 do 19 sati. Broj mjesta je ograničen, stoga, osigurajte svoje mjesto za ovu muzičku čaroliju na vrijeme.

Vrijeme

(Srijeda) 20:00 - 21:30