„Savremena žena u bh. društvu“ tema panel diskusije 6. marta u Centru za kulturu Lukavac

„Savremena žena u bh. društvu“ tema panel diskusije 6. marta u Centru za kulturu Lukavacsri06mar17:00sri18:3017:00 - 18:30

Detalji

Povodom Međunarodnog Dana žena, Centar za kulturu Lukavac priprema održavanje značajne panel diskusije pod nazivom „Savremena žena u bh. društvu.“

Događaj će okupiti 13 panelistica, među kojima su brojne poduzetnice, profesorice, doktorice, ugledne političarke, predstavnice nevladinog sektora, književnice, koje će govoriti o položaju  i zastupljenosti žene u raznim sferama društvenog života, a jedna od tema panela svakako će biti goruća problematika koja se tiče sve prisutnijeg nasilja nad ženama.

Učesnice panela iznijet će svoje stavove o izazovima i preprekama sa kojima se susreću, ali i prijedloge kako poboljšati položaj žene u savremenom bh. društvu.

Cilj panel diskusije, koja će biti održana u Cabaret clubu Centra za kulturu Lukavac 6. marta 2024. godine sa početkom u 17:00 sati, jeste javnosti poslati jasne zaključke i prijedloge mjera s ciljem ostvarivanja boljeg položaja žena u našem društvu.

Moderatorice panel diskusije bit će Direktorica Radio-televizije Lukavac Jasminka Memić i novinarka Suada Imamović.

Vrijeme

(Srijeda) 17:00 - 18:30