Noć sevdaha 8. maja u Lukavcu, Duo „Alkatmer“ donosi tradicionalne pjesme uz saz, violinu i harmoniku

Noć sevdaha 8. maja u Lukavcu, Duo „Alkatmer“ donosi tradicionalne pjesme uz saz, violinu i harmonikusri08maj20:30sri22:0020:30 - 22:00

Detalji

Prvog dana lukavačkog Sajma turizma i ekologije „List“ gosti našega grada i cijenjena publika uživat će u posebnoj noći tradicionalnog sevdaha koji nam donosi Duo „Alkatmer“.

Dva vrhunska umjetnika, Zanin Berbić (vokal i violina) i Adis Sirbubalo (harmonika)  izvest će neke od kultnih bosanskih sevdalinki  „A što ćemo ljubav kriti“, „Uzeh đugum i maštrafu“, „Čije je ono djevojče“ i mnoge druge. Vrhunski interpretator sevdalinki, etnomuzikolog i multiinstrumentalista Zanin Berbić koji pjeva dok kuca u saz, sa impresivnim poznavanjem tradicije, repertoara i gotovo svih izvedbi velikih majstora će, također, ovom prilikom, predstaviti i svoj solo album „Zanin“ sa pjesmama uz saz.

Inače, Zanin Berbić se više od 20 godina bavi istraživanjem sevdalinke i narodne pjesme. Pored saza svira violinu, harmoniku, violončelo i mnoge druge instrumente.

Adis Sirbubalo, uz impresivno obrazovanje i karijeru trenutno nastupa u bendu Dine Merlina, mostarske rock grupe „Zoster“, član je sastava „Sarajevo Jazz Guerrilla“ i jedan je od osnivača sevdah grupe „Halka“.

Ovaj jedinstveni događaj bit će realizovan u srijedu, 8. maja u 20:00 sati, u Cabaret clubu Centra za kulturu Lukavac, uz besplatan ulaz za sve posjetioce.

Stoga pozivamo sve ljubitelje tradicionalne bosanske pjesme da nam se pridruže, te na vrijeme rezervišu svoje mjesto u prekrasnom ambijentu Cabaret cluba  i uživaju uz zvuke Alkatmera.

Vrijeme

(Srijeda) 20:30 - 22:00