Predstava "Tri mačka i zakopano blago"

Predstava "Tri mačka i zakopano blago"sub05aug18:00sub19:3018:00 - 19:30

Detalji

U subotu, 5. augusta u okviru festivala lukavačkog ljeta u popodnevnim satima najmlađe očekuje zabavna i poučna pozorišna predstava. Riječ je o novom ostvarenju Zlatka Jugovića „Tri mačka i zakopano blago“, u produkciji UG “Scena” – Gradsko pozorište Živinice, u saradnji sa UG “Aplauz” Živinice.

“Tri mačka i zakopano blago” je bajkovita dramska igrarija o dogodovštinama i vragolastim avanturama trojice mačaka lutalica. Kroz bajku nas vode naši avanturisti, koji nakon brojnih prepreka ipak stižu do skrivenog kovčega sa blagom. A da blago ne mora biti samo u draguljima i zlatu– već da su to knjige koje u svojim njedrima kriju brojna znanja i saznanja, poruka je predstave, jer čitanjem i proučavanjem postajemo beskrajno bogati. Dječiji dramski tekst “Tri mačka i zakopano blago” obogaćen je brojnim songovima koji predstavu čine još zabavnijom.
Režiju potpisuju Emir Ibrahimović i Lejla Redžić, producent je Adnan Džekić a u predstavi uz navedenu ekipu igraju još Ajša Bedić i Izet Kuljić.

„Tri mačka i zakopano blago“ na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac realizujemo 5. augusta u 18:00 sati, a za sve posjetitelje, kako mlađe, tako i one starije, ulaz je besplatan. Pokrovitelj predstave u okviru Ljeta u Lukavcu 2023. je Grad Lukavac.

Vrijeme

(Subota) 18:00 - 19:30