Emotivan nastup Boška Jovića prve večeri festivala „Dani Asima Horozića“


Prva večer festivala ozbiljne muzike posvećenog našem najcjenjenijem i nedavno preminulom kompozitoru Asimu Horoziću protekla je u prekrasnoj kamernoj atmosferi i nevjerovatnim zvucima gitare u rukama virtuoza Boška Jovića.

Mladi gitarista je u svojoj  bogatoj karijeri ostvario četiri diskografska izdanja, te muzicirao sa velikim umjetničkim imenima kao što su Amira Medunjanin, 2 Cellos i lautista Edin Karamazov.

Uz prekrasan, emotivan nastup koji je poklonio lukavačkoj publici ovdje želimo istaći da je posebno značajno da umjetnici koji posjećuju Centar postaju dio naše porodice, svojim donacijama pomažu rad Gradske biblioteke a istovremeno umjetnošću oplemenjuju građane.

Ljubaznošću autora, naša biblioteka bogatija je za nekoliko primjeraka dva Jovićeva izdanja i to „Strings“ – zbirka autorskih kompozicija i aranžmana tradicionalnih pjesama Balkana za klasičnu gitaru, kao i „Škola za gitaru“ – svojevrsni priručnik za početnike, koji će svakako biti od koristi našim mladim gitaristima u Centru za zdravo i kreativno odrastanje.

Komentarisanje nije dozvoljeno.