Fantastična promocija dva značajna romana mlade književnice Munire Kovač-Devlić u Centru za kulturu Lukavac


Povodom Međunarodnog dana žena, u prekrasnoj atmosferi i uz veliki broj prisutnih, kroz osvrt na romane „Tišina“ i „Slika za četiri zida“ progovorili smo ne samo o ženi i njenom položaju u društvu, već i o porodici, osjećajima, simbolici i izražajnosti u književnim djelima goraždanske autorice Munire Kovač-Devlić.

Tišina je oživjela kroz izuzetne osvrte prof. Subhije Karahmetović i prof. Mirsada Kunića, a publika je saznala i zašto nikada okačena slika može biti slika za sva četiri zida.

Kako je sama autorica istakla, ovo nisu romani o ženama, ovo su romani o porodicama, o stanjima i situacijama u koja mnogi zapadamo i tražimo načine prevazilaženja.

Prvi put u ulozi moderatora pojavio se lukavački biser, mladi autor dva romana i student Medicinskog fakulteta u Tuzli, Dario Blagojević, dok su nam večer svojim čitanjem pjesama i odlomaka iz knjiga uljepšale mlade učenice Ema Glibanović, Sara Huskanović i Daira Đulović.

Za prekrasan muzički dio promocije,  ovaj put su bile zadužene neponovljive dame Vokalnog ansambla „Bosanke“ koje su, pomno biranim repertoarom, oduševile prisutne.

I na kraju podsjećanje da je naša gošća bila istaknuta književnica Munira Kovač-Devlić, profesorica bosanskog jezika i književnosti i magistrica komunikologije. Tokom bogate karijere objavila je brojne poetske, prozne i dramske tekstove.

Ljubaznošću autorice, romane „Tišina“ i „Slika za četiri zida“ uskoro ćete moći pronaći na policama Gradske biblioteke Centra za kulturu Lukavac.

Komentarisanje nije dozvoljeno.