Klub čitalaca Gradske biblioteke bilježi niz uspješnih projekata u protekla dva mjeseca


Aktivnosti kojima potičemo čitanje, saznavanje, kreativnost i širenje vidika, kako mladih, tako i onih nešto starijih, realizujemo kroz brojne projekte Kluba čitalaca Gradske biblioteke. Tokom protekla dva mjeseca, uz predani angažman prof. Ismete Džibrić, ali i uposlenika Ustanove, te kroz saradnju sa mnogobrojnim učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Lukavac Grad“ Lukavac, ostvareni su zapaženi kreativni nastupi u brojnim događajima.

Učestvovali smo u memorijalima posvećenim našim pjesnicima Avdi Mujkiću i Jusufu Begiću, priredili pravo scensko-muzičko iznenađenje našoj pjesnikinji Mari Grbić tokom promocije zbirke pjesama za djecu „Svaštarica“, aktivno radili kroz radionicu dekupaža, te pripremili brojna kreativna djela, afiše i promotivne materijale sa kojima smo se predstavili na ovogodišnjem sajmu „List“.

Posebnu radost donijela nam je priprema i prezentacija programa obilježavanja Dana dječije knjige, kojoj je prisustvovao veliki broj mališana i naših sugrađana.

Akcenat je, dakako, stavljen na obradu brojnih književnih naslova, prije svega lektira u skladu sa nastavnim planom i programom, gdje je prof. Džibrić sa učenicima analizirala djela: Robinzon Kruso, Konrad ili dijete iz konzerve, Srebrena česma, Plavi čuperak, Vlak u snijegu i Mrvice iz dnevnog boravka. Odrasli članovi kluba razgovarali su o knjigama Zeleno busenje, Kikićevim, Dizdarevićevim i Nametkovim Pripovijetkama, Sijarićevim Zapisima o gradovima, a dotakli su se i nekih beletrističkih naslova poput knjige Munja autorice Danijele Stil.

Sve navedeno, nadamo se, nekima od vas bit će motivacija da nam se pridružite, te tako na koristan i zanimljiv način provedete dio slobodnog vremena u krasnom ambijentu Čitaonice, koja raspolaže sa nekoliko hiljada naslova, ali i brojnim enciklopedijama i rijetkim knjigama.

Naredna druženja Kluba čitalaca zakazujemo po sljedećem rasporedu:

  • Utorak, 28. maj u 14:00 sati

(termin za djecu školskog uzrasta i razgovori o lektirnim naslovima)

  • Srijeda, 29. maj u 12:00 sati

(termin za odrasle i nastavak razgovora o Sijarićevoj knjizi Zapisi o gradovima).

Budite dio Kluba čitalaca Gradske biblioteke!

Komentarisanje nije dozvoljeno.