Cabaret Club Centra za kulturu Lukavac ugostio austrijski sastav „Dusha Connection“


Za svoje prvo gostovanje na našem području jedan od dugovječnijih jazz sastava u Austriji, čiji su korijeni vezani za Bosnu i Hercegovinu, izabrao je upravo ambijent Cabaret Cluba Centra za kulturu Lukavac.

Bubnjar Esad Halilović, pijanist Urs Hager i kontrabasist Clemens Rofner, uz sjajne izvedbe vokalistice i violinistice Alene Baich, našem gradu donijeli su sjajnu muzičku priču, protkanu balkanskim ritmom i zaokruženu fantastičnim  izvedbama velikih hitova na engleskom i francuskom jeziku.

Ansambl je na ovaj način i naš grad i oduševljenu publiku, dodao na listu impresivnih svjetskih nastupa, kroz dogogodišnje djelovanje na jazz sceni, okrunjeno sa čak tri izvanredna albuma.

Eksperimentalni pristup sa sjajnim soliranjima, balkanski štih i jazz tradicija, samo su neka od obilježja zvuka kojim „Dusha Connection“ ostavlja snažan utisak na sve koji ih uživo slušaju, a izuzetak nije bila ni publika u Cabaret Clubu, pristigla iz nekoliko okolnih gradova, što postaje svakodnevna pojava u sadržajima koje priprema Centar za kulturu Lukavac.

Koncert je u Lukavcu održan uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo, čime zasigurno jačaju veze sa brojnim umjetnicima, ali i saradnja na polju kulture između BiH i Austrije.

Komentarisanje nije dozvoljeno.