Koncert za flautu i klavir osme festivalske noći “Ljeta u Lukavcu 2023”


Kao i za prethodne dvije, i za treću noć klasike u vili Solvay tražilo se mjesto više. Zvuci flaute i klavira ispunili su osmu festivalsku noć ovogodišnjeg lukavačkog ljeta.

Prof. Senija Berberović i prof. Slađana Dedić priredile su publici večer za pamćenje, čime je zaokružen trodnevni program opere i klasične muzike festivala „Ljeto u Lukavcu 2023“.

Dvije Tuzlanke dobro su poznate ovdašnjoj javnosti, kako po brojnim uspješnim nastupima tako i po predanom pedagoškom radu sa talentovanim učenicima u Srednjoj muzičkoj školi “Čestimir Mirko Dušek “ u Tuzli.

Profesorica Senija Berberović aktivno se bavi koncertnom djelatnošću i edukacijom mladih flautista, a predanost muzici krasi i pijanisticu Slađanu Dedić, čiji učenici od najmlađe dobi, ali i kao studenti, osvajaju veliki broj nagrada na državnom i međunarodnom nivou.

Koncert za flautu i klavir realizovan je pod pokroviteljstvom Grada Lukavac u predivnom ambijentu vile Solvay, izgrađene u austrougarskom periodu 1911. godine, koja ujedno predstavlja najznačajnije dobro graditeljskog i kulturno-historijskog naslijeđa na području Grada Lukavac.

Komentarisanje nije dozvoljeno.