Centar za kulturu Lukavac najavljuje festival “Ljeto u Lukavcu 2023”


Početak sveobuhvatne zabave za publiku koja će posjetiti Lukavac najavljen je za 03. august i to hit predstavom „Luda kuća“ sarajevske ekipe koju predvodi fenomenalna Aida Bukva.

Posebnu noć sevdaha u nestvarnom ambijentu dvorišta gradske vile Solvay poklonit će nam Mostar sevdah reunion 04. augusta, a već narednog dana sa najmlađima idemo u potragu za blagom kroz predstavu Gradskog pozorišta Živinice „Tri mačka i zakopano blago“.

Poseban akcenat ove godine stavljen je na klasiku pod zvijezdama uz gradski biser, prekrasnu vilu Solvay, gdje će posjetioci uživati uz operne arije Aide Čorbadžić i Melise Hajrulahović, klavirski recital Zlatana Božute, kao i zvuke flaute Senije Berberović i klavira Slađane Dedić.

U toplim ljetnim danima bit će i zabave za sve kroz sportski dan za porodicu i after party na farmi Milo selo, odbojku na pijesku za djecu i odrasle na gradskom šetalištu, a posebno kroz spektakl sa Avantura animatorima koji 11. augusta mališane zabavljaju na jezeru Modrac.

Lukavac će ugostiti i renomiranog književnika Ibrahima Kajana koji stiže iz Zagreba, a uz Lukavčanina Ismeta Hodžića i umjetnicu iz Njemačke Denise Schubert.

Manifestaciju će zatvoriti koncert popularnog pop-reggae benda Zoster u klubu Scena Centra za kulturu Lukavac 13. augusta u 20:00 sati.

Iz ponuđenog programa vidljivo je da se nastavlja kulturni procvat u malom bh gradu, a brojne sadržaje za publiku ne samo iz Lukavca, već i brojnih drugih gradova koji su sve češći gosti zanimljivih događaja, ovog ljeta priprema Centar za kulturu Lukavac u saradnji sa Gradskom upravom i Turističkom zajednicom Grada Lukavac.

Svi ljetni sadržaji publici će biti besplatni.

Komentarisanje nije dozvoljeno.