Otvoren XXXIII Pjesnički memorijal “Avdo Mujkić”


U prisustvu članova porodice, pjesnika, umjetnika, učenika i mnogih drugih posjetitelja, otvoren je program ovogodišnjeg memorijala posvećenog našem velikom pjesniku Avdi Mujkiću.

Nakon odavanja počasti na mezarju “Ljuštak”, program je nastavljen u Osnovnoj školi Puračić, gdje nas je, uz ljubazno osoblje na čelu sa direktorom Jasminom Osmanovićem, programom u čast pjesnika iz Puračića, dočekala grupa učenika, koje su bodrili njihovi drugari, ali i nešto stariji posjetioci ovog značajnog događaja.Uveselili su nas i stihovi Mehmeda Meše Srabovića iz nedavno objavljene zbirke “Razbarušeno dvorište”, a nekoliko primjeraka iste, autor je poklonio školskoj biblioteci u Puračiću, što će svakako učenicima pomoći tokom pripreme nekih novih scenskih nastupa.

Uz prigodnu izložbu plakata sa prethodna 32. memorijala, sadržaji ovogodišnjeg sjećanja na jednog od najznačajnijih pjesnika našeg područja, nastavljeni su scenskim nastupom članova Književnog kluba “Mostovi”, koji su se, pod moderatorskom palicom prof. Mihada Sakića, prisjetili nekih od Avdinih najboljih pjesama ,ali i crtica iz života čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag, kako u pjesništvu, tako i u novinarstvu.

Komentarisanje nije dozvoljeno.