Polaznici Studija klavira u klasi prof. mr. Monike Tadić osvojili nova priznanja


Za nešto više od dvije godine djelovanja Centar za zdravo i kreativno odrastanje Centra za kulturu Lukavac, koji okuplja brojne polaznike kroz devet različitih studija, iznjedrio je nove mlade talente u našem gradu.

Nove, uspješne rezultate ovaj put su postigli polaznici Studija klavira Alijana Francina Tufekčić i Benjamin Džambić a pod mentorstvom prof. mr. Monike Tadić.

Naši vrijedni učenici učestvovali su na V otvorenom školskom takmičenju Muzičke škole “Marcos Portugal” Doboj i za pokazani trud i znanje osvojili značajne nagrade.

U bebi kategoriji malena Alijana Francina Tufekčić osvojila je specijalnu nagradu sa čistih 100 bodova, okitila se zlatnom medaljom i titulom Laureat kategorije.

Naš Benjamin Džambić, koji je tek prošle godine otkrio ljubav prema muzici i klaviru, osvojio je drugu nagradu sa ukupno 88,6 bodova.

Uz navedeni dvojac i ostali polaznici Studija klavira vrijedno rade na usavršavanju vještina, te je za očekivati nova takmičenja, nova imena i nove osvojene nagrade, na ponos roditeljima, mentorici, našoj Ustanovi ali icijelom Lukavcu, u kojem kultura i umjetnost zaživljavaju u sve značajnijom mjeri.

Komentarisanje nije dozvoljeno.