Promovisano novo ostvarenje legendarnog Dade Topića, pjesma „Jasmina“ inspirisana našim gradom


U Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac, uz veliki broj poklonika stvaralačkog opusa Dade Topića, promovisan je spot za pjesmu „Jasmina“ , sniman na nekoliko atraktivnih lokacija u Lukavcu.

Kao projektu koji objedinjuje muziku, kulturu i turizam, podršku realizaciji, a povodom 160 godina vašara u Puračiću, dali su Turistička zajednica Grada Lukavac i Radio-televizija Lukavac.

Na samom početku, naš poznati glumac Elmir Krivalić, s Topićem je razgovarao o okolnostima koje su dovele do realizacije saradnje ali i o izuzetnoj karijeri koja traje već više od šest decenija, nakon čega su se prisutnima obratili gradonačelnici Lukavca i Tuzle, Edin Delić i Zijad Lugavić.

Uz legendarnog rokera, koji je ovom prilikom, prisutnima poklonio nekoliko pjesama koje su obilježile zavidnu karijeru, između ostalog „Princeza“, „Elizabeth“ i „Da li znaš da te volim“, za dobru atmosferu tokom večeri pobrinula se i mlada lukavačka kantautorica Belma Sakić, koja je zajedno sa Dadom, na sceni Cabaret Cluba, izvela veliki hit „Bolji život“.

Komentarisanje nije dozvoljeno.