Promovisana knjiga „Tri žene“ o patnjama koje proživljavaju žene žrtve silovanja


„Nisu teške riječi i priče o kojima pišem, teške su istinite sudbine koje su me ponukale da ih napišem. Nije ovo roman koji se čita uz kafu, ovo je knjiga koja će vas protresti do srži“, kazao je Dragan Šarić, autor večeras promovisanog romana „Tri žene“, koji je svoje prvo predstavljanje javnosti zabilježio baš u našem gradu.

Teške teme koje govore o posljedicama brutalnih, sistematskih silovanja žena tokom protekle agresije na našu zemlju, protkane promišljanjima i pitanjima promotora Daria Blagojevića i prof. Subhije Karahmetović, sa osvrtom na razorne posljedice po cijelu porodicu ali i društvo, izazvale su muk kod prisutnih i potakle na razmišljanje o temi o kojoj se i danas ili ćuti ili teško i rijetko progovara.

Autor ovog, za kolektivno pamćenje, izuzetno važnog djela, Dragan Šarić, iako već godinama živi u Italiji, ne dozvoljava zaboravu da pokrije teške patnje sa kojima žrtve ustaju i liježu svaki dan, svakim ispisanim retkom pozivajući sve nas da dignemo svoj glas protiv zla i nepravde.

Moderator promocije, prof. Mihad Sakić, ovom prilikom je pozvao publiku i posjetioce Gradske biblioteke Centra za kulturu Lukavac da svakako potraže i pročitaju knjigu, koju će zasigurno biti teško pročitati, ali koju nakon čitanja, nikada neće zaboraviti.

Komentarisanje nije dozvoljeno.