Promovisano treće ovogodišnje izdanje Centra za kulturu Lukavac, knjiga „Bolesti ovisnosti savremenog bh društva“


Da li smo ovisni o politici, koliko su ovisnosti štetne po individuu, porodicu i društvo, šta je pokazala anonimna anketa u našem gradu kada je riječ o upotrebi narkotika, duhana i duhanskih prerađevina i kako se boriti protiv začaranog kruga ovisnosti, samo su neka od pitanja na koja su nam odgovore ponudili autori knjige “Bolesti ovisnosti savremenog bh društva” tokom promocije održane 12. decembra 2023.u Foajeu Centra za kulturu Lukavac.

Riječ je o trečem po redu, izdavačkom projektu lukavačkog  Centra za kulturu, iza kojeg stoji grupa domaćih autora i to prof. dr. Edhem Muftić , mr. Ines Imamović, dr. Semir Hadžimusić i prof. Mihad Sakić. Promotor trećeg po redu izdavačkog projekta Centra za kulturu bio je prof. Munib Efendić a cjelokupan događaj moderirala je prof. Mina Frljanović.

Kuriozitet večeri bilo je obraćanje sugrađanina Denisa Bijedića, koji je sa prisutnima podijelio lična iskustva borbe sa ovisnošću o kocki.

Nadamo se da će ovo značajno štivo pronaći svoje mjesto na policama brojnih, prije svega, školskih biblioteka te na taj način biti koristan priručnik mladima i nastavnom osoblju.

Komentarisanje nije dozvoljeno.