Veliki uspjeh predstave “Tri mačka i zakopano blago”


Neizmjernu radost donijeli su nam osmijesi na licima naših mališana, koji su, zajedno sa svojim roditeljima, bakama, dekama ispunili dvoranu Centra za kulturu Lukavac.

Dramski studio “Aplauz” i izvrsni mladi glumci dočarali su djeci istinu da blago ne leži u materijalnim stvarima.

Riječ je o novom ostvarenju Zlatka Jugovića „Tri mačka i zakopano blago“, u produkciji UG “Scena” – Gradsko pozorište Živinice, u saradnji sa UG “Aplauz” Živinice.

“Tri mačka i zakopano blago” je bajkovita dramska igrarija o dogodovštinama i vragolastim avanturama trojice mačaka lutalica. Kroz bajku su nas proveli naši avanturisti, koji nakon brojnih prepreka ipak stižu do skrivenog kovčega sa blagom. A da blago ne mora biti samo u draguljima i zlatu– već da su to knjige koje u svojim njedrima kriju brojna znanja i saznanja, poruka je predstave, jer čitanjem i proučavanjem postajemo beskrajno bogati. Dječiji dramski tekst “Tri mačka i zakopano blago” obogaćen je brojnim songovima koji predstavu čine još zabavnijom.

Režiju potpisuju Emir Ibrahimović i Lejla Redžić, producent je Adnan Džekić a u predstavi uz navedenu ekipu igrali su još Ajša Bedić i Izet Kuljić.

Pokrovitelj predstave u okviru Ljeta u Lukavcu 2023. je Grad Lukavac, a ispunjena dvorana dokaz je da je ovogodišnji festivalski program sadržajima zadovoljio ukuse publike svih generacija.

Komentarisanje nije dozvoljeno.