Završen festival “Ljeto u Lukavcu 2023”


Koncertom jednog od najpopularnijih pop-reggae bendova u našoj zemlji, priveli smo kraju najuspješniji ovogodišnji projekat – festival Ljeto u Lukavcu 2023.

Dvanaest različitih događaja kroz jedanaest dana trajanja festivala okupio je više hiljada posjetitelja iz Lukavca, ali i brojnih drugih gradova koji su prepoznali kvalitet ponuđenih programa.

Nasmijali smo se uz „Ludu kuću“, sevdisali uz Mostar Sevdah Reunion, podsjetili na prekrasne skladbe Mozarta, Rachmaninova, Bacha, Haydna, Ravela i mnogih drugih kroz tri noći klasike u bajkovitoj vili Solvay, ludovali sa Avantura animatorima na jezeru Modrac, uživali u rekreaciji kroz brojne sportove, posebno odbojci na pijesku, educirali kroz predstavu „Tri mačka i zakopano blago“, izložbe i promocije, promovisali prirodne ljepote i kulturno-historijske znamenitosti našega grada i na samom kraju pjevali i plesali uz fantastični „Zoster“.

Pomno biran i pripremljen program nagradili ste posjetom koja je premašila sva očekivanja, svakog umjetnika ispratili ste ovacijama, a mi smo zauzvrat dobili pregršt pozitivnih kritika i iskazan interes mnogih da gostuju u našem gradu.

Svemu tome nemjerljiv doprinos dali su pokrovitelji manifestacije Grad Lukavac, Gradonačelnik dr. sc. Edin Delić i Turistička zajednica općine Lukavac, kroz finansijsku podršku našim zamislima da oživimo kulturnu scenu, ali i turističke potencijale kojima raspolaže lukavačko područje.

Kako bi sve što je pripremljeno blagovremeno došlo do vas draga publiko, naše sadržaje podržale su brojne televizijske i radijske kuće ali i portali iz cijele BiH, koji su neumorno objavljivali informacije o Ljetu u Lukavcu.

Stoga je ovo prilika da kažemo jedno ogromno HVALA svima vama koji ste bili dio pripreme i realizacije naših ljetnih aktivnosti, a posebna zahvalnost pripada vama dragi sugrađani i publiko koji ste prepoznali kvalitet našega rada.

Vaš CZKL team.

Komentarisanje nije dozvoljeno.